FEROMON – MI AZ ÉS HOGYAN MŰKÖDIK?

Ebben a részben a feromon parfüm felől vizsgáljuk a kérdést. A férfi és női feromonok hatással vannak az érzelmeinkre és viselkedésünkre. Kutatók már az 1950-es évek óta kutatják az emberekre gyakorolt hatásukat. Orrunkkal érzékeljük, de nem a megszokott módon, hanem egy VNO nevű kis szervecskénkkel, ami felfogja ezeket az apró molekulákat.

Feromon – az illatok hatalma és hatásai

Az emberi érzékek lenyűgöző módon képesek befolyásolni életünket. Az illatok különösen erős hatással vannak ránk, és képesek felidézni emlékeket, befolyásolni hangulatunkat és akár vonzódást is kiváltani. Egyre népszerűbbé válik a feromonos parfüm, amelyek olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek hatással vannak a szexuális vonzalomra és az emberi kapcsolatokra. Itt és most részletesen megvizsgáljuk a feromonokat, azok különböző típusait, illetve a feromon parfümök hatásait.

Mi is pontosan a feromon?

A feromon egy olyan vegyület, amelyet az élőlények termelnek, hogy kommunikáljanak társaikkal. Ezek a vegyületek számos fajnál megtalálhatók, beleértve az embereket is. A feromonok általában szagtalanok, és csak kis mennyiségben szabadulnak fel a testből. Azonban még kis mennyiségük is képes hatalmas hatást kiváltani a címzettben.

A feromonok típusai:

 1. Szexuális feromonok: Ezek a feromonok fokozzák a szexuális vonzalmat és vonzerőt. Az emberi szervezet különböző szexuális feromonokat termel, például az androsztenont, amely a férfiaknál előforduló feromon, vagy az estratetrinol, amelyet nők termelnek. Ezek a feromonok képesek jelezni a partner szexuális vonzerejét, valamint növelni a flörtölés és a kapcsolatépítés esélyét.
 2. Szociális feromonok: Ezek a feromonok a társas viselkedést és kommunikációt befolyásolják. Például az anya és csecsemő közötti kötődést erősítik, vagy a társas viselkedést szabályozzák csoportokban. Az ilyen típusú feromonok hozzájárulnak a közösségi érzés kialakulásához és a kapcsolatok erősítéséhez.
 3. Agresszióra és dominanciára ható feromonok: Ezek a feromonok befolyásolják az agressziót és a dominanciát a társas kapcsolatokban. A domináns egyedek magasabb szintű feromonokat termelnek, amelyek segítenek meghatározni a rangsort és a hierarchiát egy csoportban.

Hogyan működnek a feromon parfümök?

A feromon parfümök olyan kozmetikumok, amelyek különböző típusú feromonokat tartalmaznak, és azokat az illatokkal együtt alkalmazzák. A cél az, hogy a parfüm viselőjének növelje a szexuális vonzalmát és vonzerőjét, valamint javítsa a társas kapcsolatokat.

A tudomány jelenleg még mindig kutatja a feromonok és az emberi viselkedés közötti kapcsolatot.

Az emberi viselkedés és reakciók összetettek, és számos tényező befolyásolja őket, például az egyéni élmények, a személyes preferenciák és a kulturális kontextus. Ezenkívül minden ember egyedi, és más hatásoknak van kitéve. Tehát, ami egy személyre hatékony lehet, az másnak nem biztos, hogy ugyanazt az eredményt hozza.

A feromon parfümök tehát egyéni kísérletezést és tapasztalatot igényelnek. Egyes emberek észreveszik az pozitív hatást, és úgy érzik, hogy vonzóbbak és magabiztosabbak lesznek a viselésük során. Mások esetében azonban lehet, hogy a hatás minimális vagy nem észlelhető.

Fontos megérteni, hogy a feromon parfümök nem csodaszer a szexuális vonzalomra vagy a kapcsolatokra. Nem helyettesíthetik az egészséges kommunikációt, a jó higiéniai szokásokat és az általános vonzerőt. Egy jó parfüm önmagában nem fogja garantálni a sikeres kapcsolatokat vagy a szexuális vonzerőt.

Végül, a feromon parfümök használata személyes döntés. Ha kíváncsi vagy a hatásukra, érdemes kipróbálni őket, de tartsd szem előtt, hogy az eredmények eltérőek lehetnek. Mindig fontos a realisztikus elvárások megtartása és az önbizalom más területeire való koncentrálás.

Összefoglalva, a feromon parfümök és a benne található feromonok lenyűgöző területet képviselnek az emberi viselkedés és kapcsolatok terén. Sok ember számára pozitív tapasztalatokat nyújthatnak a szexuális vonzerő és a kapcsolatépítés terén. Fontos azonban emlékezni arra, hogy az emberi viselkedés sokrétű, és számos tényező befolyásolja, ezért személyes kísérletezést és megfigyelést igényel, de mindenek előtt mindig fontos a realisztikus elvárások megtartása.

Például azért, mert befújod magad feromon parfümmel és felszállsz a buszra még nem fogsz 6 vacsora meghívást kapni két megálló között, ellenben hatékonyan fokozza az alap csáberődet.

 

feromon

A legismertebb 10 feromon

A tudomány jelenleg számos különböző feromont azonosított, amelyeket különböző fajok termelnek, beleértve az embereket is. Az alábbiakban néhány közülük bemutatásra kerül, a vegyjelükkel és a latin megnevezésükkel együtt:

 1. Androsztenon: C19H28O, (5α-androszt-16-en-3-on)
 2. Androsztenol: C19H30O, (5α-androszt-16-en-3β-ol)
 3. Androsztenon-delta 4: C19H26O, (5α-androszt-4-en-3-on)
 4. Androsztenedion: C19H28O2, (5α-androszt-16-en-3,17-dion)
 5. Epiandroszteron: C19H30O2, (5α-androszt-16-en-3β-ol)
 6. Androszteron: C19H30O2, (5α-androszt-16-en-3-on)
 7. Androszteron-szulfát: C19H30O4S, (5α-androszt-16-en-3β-szulfát)
 8. Androszteron-glükozid: C27H44O5, (3β,5α-androszt-16-en-3-glükozid)
 9. Estratetrinol: C18H32O2, (3,7,11-trimethyl-2,6,10-dodecatrien-1-ol)
 10. Copulin: változó, nincs meghatározott vegyjel és latin megnevezés

Fontos megjegyezni, hogy ez csak néhány példa a sokféle feromon közül, amelyeket az emberi test termelhet. Ezenkívül a fenti vegyjel- és latin megnevezés csak az adott vegyületekre vonatkozik, amelyeket a tudomány jelenleg azonosított. A további kutatások folyamatosan felfedezhetnek újabb feromonokat és további információkat nyújthatnak róluk.

A feromon hatásai

 1. Androsztenon – Szexuális vonzerő fokozása – C19H28O
 2. Androsztenol – Társas kötődés elősegítése – C19H30O
 3. Epiandroszteron – Dominancia és önbizalom növelése – C19H30O2
 4. Geraniol – Nyugtató és stresszcsökkentő hatás – C10H18O
 5. Estratetrinol – Szexuális vonzerő és vonzódás fokozása – C18H32O2
 6. Linalool – Nyugtató és relaxáló hatás – C10H18O
 7. Hexadecenol – Társas kommunikáció és vonzerő – C16H32O
 8. Oktenol – Társas vonzerő és kötődés – C8H18O
 9. Copulin – Női szexuális vonzerő fokozása – változó
 10. Decenol – Vonzerő és kommunikáció – C10H20O
 11. Tetrahidrogeraniol – Vonzerő és társas kötődés – C10H20O
 12. Androszteron – Szexuális vonzerő és dominancia – C19H30O2
 13. Androsztenon-delta 4 – Szexuális vonzerő növelése – C19H26O
 14. Dekanál – Társas kommunikáció – C10H20O
 15. Heksadecenol – Női vonzerő és párzási jelzés – C16H32O
 16. Androsztenon-delta 3 – Szexuális jelzés és vonzerő – C19H26O
 17. Hexadecanál – Szexuális jelzés és vonzerő – C16H32O
 18. Hexadecilszulfát – Kommunikáció és társas kötődés – C16H34O4S
 19. Heksadecenon-delta 1 – Női vonzerő és párzási jelzés – C16H30

feromon hatása

Milyen feromon található a feromon parfümökben?

Mint az alábbi 10-es listából is láthatod néhány feromonnak bizony van illata, ezért nem mindegy melyik milyen feromon parfümbe kerül, hiszen ezek megváltoztathatják az eredeti illatkompozíciót:

 1. Nonil-buty-rát – Virágos, gyümölcsös illat – C14H28O2
 2. Geranial – Citrusos illat – C10H16O
 3. Nonil-propionát – Édes, gyümölcsös illat – C13H26O2
 4. Dodekanal – Virágos, gyümölcsös illat – C12H24O
 5. Oktenal – Citrusos illat – C8H16O
 6. Dodekanon – Virágos, gyümölcsös illat – C12H24O
 7. Izobutiraldehid – Gyümölcsös illat – C4H8O
 8. Nonil-acetát – Virágos, gyümölcsös illat – C11H22O2
 9. Decil-propionát – Friss, fás illat – C13H26O2
 10. Nonén – Friss, fás illat – C9H18

A nálunk kapható férfi feromonos parfümökben a legjobb és leghatékonyabb szexuális vonzerőt fokozó Androstenone, a nőiben pedig Androstenol feromon található. Ezek azok a feromonok, melyek a legerőteljesebb hatást váltják ki az emberekből. Láthattad, hogy ezeken kívül van még számos másik, de igazán értékelhető csak az Androstenone és az Androstenol.

 

Feromonos parfüm tapasztalat

Az alábbi történetet egy kedves vásárlónktól kaptuk, aki egy fiatal író és szuperül bemutatja egy napját a feromonos parfümmel kapcsolatban. Gondoltuk megosztjuk veled, íme:

Hajnal volt, amikor Emma felébredt és rájött, hogy nagyon fontos nap áll előtte. Egy nagy üzleti találkozóra készült, ami kulcsfontosságú lehet az életében. Azonban úgy érezte, hogy valami extra kell ahhoz, hogy magabiztosan és lenyűgözően álljon elő az emberek elé. Elhatározta, hogy kipróbál valami újat, és úgy döntött, hogy ma feromonos parfümöt használ.

Miután fürdött és öltözködött, Emma gondosan kiválasztotta a megfelelő illatú feromonos parfümöt a polcáról. Egy elegáns üvegben volt, és finom virágillattal keveredett. Emma elolvasta az utasításokat, és finoman permetezett néhány cseppet a nyakára, majd a csuklójára. Az illat kellemesen beburkolta őt, és készen állt arra, hogy annak hatásával lenyűgözze üzleti partnereit.

Ahogy belépett a terembe, észrevette, hogy az emberek másképp reagálnak rá. Az első pillanattól kezdve észrevehető volt a figyelem, amit kapott. Az emberek felé fordultak, és szívesen beszélgettek vele. A közvetlenség és az érdeklődés, amit tapasztalt egyértelmű jelek voltak a feromonos parfüm hatásának.

Az üzleti találkozó során Emma magabiztosan prezentálta az ötleteit és projektjeit. Az emberek figyelmesen hallgattak, és az elhangzottakra pozitívan reagáltak. Emma érezte, hogy valami különleges energiával rendelkezik, ami vonzza az embereket, és erősíti a kommunikációt. Az üzleti találkozó végén számos ígéretet és ajánlatot kapott, amelyek jelentős lehetőségeket rejtettek magukban.

Aznap délután Emma úgy döntött, hogy a feromonos parfümmel folytatja az estét, és elmegy egy rendezvényre. Amint belépett a terembe, az emberek szinte azonnal észrevették. Szinte vonzotta az embereket maga felé. Az est folyamán több emberrel alakított ki mélyebb kapcsolatot, és érezte, hogy a társaságban a központban van. Beszélgetései érdekesek és élvezetesek voltak, az emberek élénken reagáltak rá.

Az éjszaka folyamán Emma olyan pozitív visszajelzéseket kapott, amelyeket korábban még soha nem tapasztalt. Az emberek megdicsérték a megjelenését, a stílusát és az intelligenciáját. A feromonos parfüm igazán különlegessé tette őt, és megerősítette az önbizalmát.

Az élményekkel és pozitív tapasztalatokkal telve Emma hazatért. Ahogy lefeküdt az ágyába, elgondolkozott az aznap történteken. Megértette, hogy a feromonos parfüm nem csak egy illat, hanem egy eszköz, amely növelheti a vonzerőt és a kommunikációt más emberekkel. A hatása valódi volt és észrevehető.

Emma belátta, hogy az önbizalom, a magabiztosság és a közvetlenség kulcsfontosságúak az emberi kapcsolatokban és az üzleti életben. A feromonos parfüm segített neki kiteljesedni és a legjobb önmagát mutatni másoknak. Újra megerősítette abban, hogy a külső megjelenés és az illat milyen hatással lehet a mindennapi életre.

Azon az éjszakán Emma elégedetten aludt el, és tudta, hogy megtalálta a titkot, amely segít neki kiemelkedni a tömegből és sikeresen kommunikálni az emberekkel. A feromon parfüm az az eszköz, amely magabiztosságot ad neki, és segít elérni a céljait.

Ezzel a gondolattal a fejében és egy elégedett mosollyal az arcán Emma elmerült az álmok birodalmában, készen arra, hogy másnap még több sikert és lenyűgöző élményt tapasztaljon meg a különleges parfüm segítségével.